tiistai 8. marraskuuta 2016

Kuorivat sukat

Löysin laatikosta Footnerin kuorivat sukat (2 x 20 ml, made in Taiwan), jotka ovat siskolta saatu lahja varmaan yli vuosi takaperin. Olivat hautautuneet ties minkä romukasan alle ja nyt vihdoin päätin että minähän kokeilen ja katson mihin näistä on.



Kauneudenhoitorutiineistani kaikenlainen kuorinta on ollut oikeastaan aina pannassa, koska atooppinen ihoni on poikkeuksetta vain ärtynyt kuorinnasta. Siksi suhtauduin myös näihin kuorintasukkiin varauksella.

Käyttö: Sukkia pitää pitää tunti jalassa ja sen jälkeen huuhdella jalat.Vaikutuksen pitäisi alkaa näkyä 5 - 10 päivän päästä eli mikään pikaratkaisu akuuttiin jalkojen kaunistautumiseen nämä sukat ei ole. Ihon kuoriutuminen voi kestää parikin viikkoa.


Jalkojen lähtötilanne: Olen lintsannut jalkojen rasvaamisesta pitkään ja sen kyllä huomaa. Kantapään ja jalkapohjan välistä iho on superkuivaa ja olen vetänyt siitä kaistaleita irti (tiedän ettei saisi). Pottuvarpaissa kovettumat ovat kasvaneet ja jaloissa on muutama rakko lenkkeilystä.


  

Käyttökokemukseni: Nämä ovat todella isot sukat ja koska minulla on pieni jalka jouduin käyttämään hieman maalarinteippiä, jotta sukat pysyisivät napakasti jalassa. Laitoin vielä villasukat näiden päälle, koska sukkien sisällä oleva geeli on kylmää ja tuntui ensimmäiset 40 minuuttia kylmältä villasukista huolimatta. Minulla on tosin huono ääreisverenkierto ja melkein aina jalkoja paleltaa. Loppua kohden tunsin kuitenkin epämiellyttävää kuumotusta jaloissa. Pääsin kuitenkin tunnin vaikutusaikaan. Oli ihana rasvata jalat käsittelyn jälkeen. Mieheni kommentoi kuorintasukkia sanomalla, että nuohan haisevat ihan alkoholille. No, INCI:ssä alkoholi tulee heti veden jälkeen toisena, joten ei ihmekään että haiskahtivat. Ensivaikutelmani olikin, että mitkä ihme myrkkysukat vetäisen jalkaani ja kaiken maailman juttuja sitä yrittääkin jotta pääsisi vähän helpommalla kauneudenhoidossa (tämä oli kuitenkin aika kaukana rentouttavasta ja kivasta puunaamisesta).

Jälkipuinti: Kun vaikutuksesta oli kulunut 20 minuuttia jalat tuntuivat edelleen hieman kuumottavilta ja ne kihelmöivät. Iho alkoi kuitenkin varsinaisesti kuoriutua vasta noin 5 - 6 päivän jälkeen sukkien käytöstä ja ihon riekaleita jäi ympäri asuntoa ja sukat olivat täynnä niitä. Ihan helpolla näillä sukilla ei pääse, koska asunto ja tavalliset sukat on pakko imuroida ihoriekaleista. Kaiken kaikkiaan käyttökokemus oli epämiellyttävä ja koin, että dippasin jalkani myrkkysukkiin. Jaloista tosin lähti yllättävän paljon kuollutta pinta-ihokerrosta pois, mutta pottuvarpaiden kovettumiin sukat eivät tehonneet. Jalat näyttivät puolentoista viikon jälkeen käytöstä aika hyviltä. Tosin epäilen, että ihan jalkarasvan säännöllisellä käytöllä olisi voinut olla sama vaikutus. Lisäksi vaikutus oli vain väliaikainen, koska minusta tuntui että kovettumia alkoi muodostua melko pian uudelleen. En ostaisi näitä sukkia itse, enkä haikaile käyttökokemuksia lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti