tiistai 14. helmikuuta 2012

Lakkalaatikolla

Joskus on hyvä käyttää vanhoja lakka-aarteita. Valitsin ystävänpäiväksi Lumenen Super Gloss & Quick Dry Hypo-sensitive lakan sävyssä 56 Huomisen laulu (A Song Beyond; 7,5 ml). Kaksi kerrosta lakkaa riitti tasaiseen väriin. Ihana helmiäisruskea, jossa näkyy päivänvalossa häivähdys violettia. Levittäessä oli pientä raidoittumista havaittavissa, mutta ei mitään häiritsevää. Lakan parasta ennen päiväys on 01/2006, mutta se levittyi yhtä hyvin kuin uudemmat lakkanikin.






Laitoin myös pikakuivattajaksi kerroksen Sally Hansenin Insta-Dritä (made in U.S.A; 13,3 ml), jota ilman en tulisi enää toimeen, sekä Mavalan Mava-Whitea aluslakaksi (made in Switzerland, 10 ml).  Sallystä täytyy sanoa, että pikakuivattaja on puolessa välissä ja se on alkanut hieman paksuuntua. Avasin sen 25.6.2011 (kyllä, muistin kirjoittaa pakkaukseen avaamispäivämäärän) eli 7,5 kuukautta se on kestänyt suhteellisen priimakunnossa. Tilanteen kehittymistä täytyy seurailla. 

Vanhoja lakkaystäviä on mukava välillä myös muistaa ja olen saanutkin pahimman kynsilakkojen hamstrausinnon taittumaan järjestelemällä lakkojani milloin käyttö- milloin värijärjestykseen.


Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Lumene Super Gloss & Quick Dry 56 Huomisen laulu, päivänvalossa.

Lumene Super Gloss & Quick Dry 56 Huomisen laulu, sisävalaistuksessa.



sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Karkkia suihkuhetkiin

Hiukseni ovat luonnostaan vaaleat, normaalipaksut ja pituutta niillä on alaselkään asti. Kaipaan sekä shampoolta että hoitoaineelta runsaasti kosteutustehoa. Pari vuotta sitten hiukseni kärähtivät etelän lomamatkalla, koska lähdin porottavaan 40 asteen paahteeseen ilman hoitoainetta tai hattua. Kyllä, tyhmyydestä sakotetaan.

En kuitenkaan suostunut leikkaamaan kasvatusprosessissa olevia kutrejani, vaan aloin pestä hiukseni hoitoaineella länträten ennen ja jälkeen shampoopesun. Tällä tavalla sain kuin sainkin kosteuden jälleen sidottua takaisin hiuksiini. Asiaa tietysti auttoi myös se, että käytän muotoilutuotteita todella vähän ja vältän hiusten kuumakäsittelyä.

Käytän hiusteni hoidossa sekä kampaamo- että markettituotteita - olenkin tässä suhteessa melkoinen sekakäyttäjä. XZ:n tuotteet ovat olleet ihan mukavia löytöjä, mutta tarpeeksi hoitavia ne eivät yksistään valitettavasti ole. Tuotteet eivät sisällä silikonia tai silikoniyhdisteitä ja ovat avainlippu merkittyjä. Hintaa XZ-tuotteilla on muistaakseni 3-4 euroa.




XZ Öljyhoitoshampoo 2 in 1  (250 ml) oli melkoinen pettymys. Tuotteen sisältämä öljy, E- ja B5-vitamiini houkuttelivat nappaamaan tuotteen kaupan hyllyltä. Tuoksu on mukavan neutraali, shampoo vaahtoutuu hyvin, mutta jätti päänahan jotenkin kutisevaksi, kun käytin tätä joka päivä. Omat hiukset ovat varmaan jotenkin liian hyväkuntoiset hiuspohjan läheltä. Kerran viikossa käytettävänä lisäkosteuttajana kulutin shampoon loppuun. Seurakseen tämä kuitenkin tarvitsee hoitoaineen ainakin pitkillä hiuksilla. En osta uutta pulloa.

XZ Karpalo & Kinuski   (200 ml) hoitoaine tuoksuu aivan teolliselle karkille. Hyvällä tavalla. Käytössä on jo toinen pullo ja vaikka pullon puolivälissä tuoksu alkaa vähän tökkimään, tulen luultavasti ostamaan tätä ihan tuoksun takia, mikä ei muuten jää hiuksiin kiinni. Kosteutusteho hoitoaineella ei kuitenkaan yksinään riitä ja käytänkin tätä lähinnä toisena hoitoaineena shampoopesun kanssa.

Olen myös kokeillut Karpalo & Kinuski shampoota, mutta sarjan hoitoaine ja shampoo yhdessä saavat aikaan liian voimakkaan tuoksupommin eli suosittelen hankkimaan jomman kumman. Shampoo pesi tarpeeksi hyvin, muttei kosteuttanut riittävästi. Itselläni hoitoainetta kuluu melkoiset määrät, joten siksi valitsin näistä kahdesta hoitoaineen uudestaan käyttöön.



Yves Rocherin Jardins du Monde - Suihkugeeli - luonnonmukainen arganöljy  (200 ml, made in France) tuoksuu myös karkille, mutta luonnolliselle ja eksoottiselle herkulle. Omalle rutikuivalle talvi-iholle suihkugeeli oli liian pesevä, mutta puolison rasvoittuvalle sekaiholle tämä oli passeli ja tätä saa kuulemma hankkia lisää. Kesällä aion kokeilla uudestaan myös itse. Tuote on Ecocert-sertifioitu, eikä siinä ole tietenkään parabeeneja tai väriaineita. Hintaa taisi olla alle kolme euroa. En ole mistään löytänyt yhtä edullista luonnonkosmetiikan tuotetta.

Kosteutta Saharaan

Talvi ja uusi innostus meikkaamiseen ovat kuivattaneet muutenkin rutikuivaa ihoani entisestään. Onneksi pelastajaksi löytyi Decubalin apteekeissa myytävä Ecological tuotesarja, josta olen testannut sekä kasvovoiteen että käsirasvan. Molemmat tuotteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia, niillä on ECO Cert sekä Joutsenmerkki eli Pohjoismainen ympäristömerkki. On muuten ihana käyttää luonnonkosmetiikkaa, jossa ei ole sille tyypillistä liian voimakasta yrttimäistä hajua.



Decubal Ecological Face Cream, 50 ml: "Sisältää ekologisesti tuotettua seljankukkaa sekä aprikoosi- ja manteliöljyä. 99,8 % kaikista ainesosista on luontaisia ainesosia ja 12,5 % kaikista ainesosista  on luomua. Sivellään puhtaalle iholle aamuin illoin."

Olen käyttänyt jo kolme purkkia ekokasvovoidettani ja jäin koukkuun oikeastaan heti. Tuote imeytyy todella nopeasti ja jättää ihon mattapintaiseksi ja sopivasti kosteutetuksi. Käytän tätä voidetta meikin alla, meikin poiston jälkeen, suihkun jälkeen ja silmänympärysvoiteena. Pumppupullo on mahtava, koska voiteen saa helposti annosteltua ja purkki tyhjenee kokonaan.

Voiteen miinuksia on aurinkosuojan puuttuminen ja se, että tuotteen kulumista on mahdoton arvioida, koska läpinäkymätön purkki on todella jämäkkä - siksi kasvovoidetta olikin pakko hamstrata muutama purkillinen. Kasvovoiteen hinta on apteekissa 13,70 €. Tulisipa tästä voiteesta isompi versio saataville, vaikka täyttöpussin muodossa.

Koska tämä on nyt mitä vakavimmissa määrin rasvarakkautta, olen tietysti myös onnistunut vetämään voiteen pumppuosan pois ja pelastamaan ehkä pikkurillin kokoisen määrän rasvaa. Ei mikään helppo tai edes lopputulokseltaan antoisa tehtävä. Myönnettäköön myös, että puoliso auttoi hieman. Kierrätyksen kannalta kuitenkin hyvä toimenpide, sillä purkki kätkee sisäänsä metallisen spiraalimaisen jousen, jonka voi kierrättää metallinkeräykseen.

Edellinen suosikki kasvovoiteeksi oli Vichyn Aqualia Thermal Light kesään ja Aqualia Thermal Rich talveen. Niiden 40 ml hinta pyörii kuitenkin suolaisen 20 euron paikkeilla, joten ne päätyvät auttamattomasti perintöprinsessoiksi tässä kisassa.

Decubal Ecological Hand Cream, 100 ml: "Sisältää ekologisesti tuotettua auringonkukkaöljyä ja seljankukkaa. 99,8 % kaikista ainesosista on luontaisia ainesosia ja 11 % kaikista ainesosista on luomua."

Käsirasva on myös huippulaatua. Kosteutusteho ja imeytyminen ovat älyttömän hyviä ja sama mattapinta-ilmiö toistuu. Hintaa tuotteella on apteekissa 9,30 € eli 100 ml tuubiksi hinta on varsin suolainen. Ostan tätä käsirasvaa lisää luultavasti silloin tällöin hemmottelumielessä. Olisipa 100 ml sijaan saatavilla isompi pakkaus kohtuullisempaan hintaan. Oma rasvankulutus on niin suurta, etteivät pikkupurkit kauan käytössä kestä.

Decubal on onnistunut luomaan  parhaan kasvovoiteen ja käsirasvan, jotka minulla on koskaan ollut. Saavutus piilee siinä, että olen atooppisten käsieni takia joutunut aika monta rasvaa testaamaan. Hyvän kasvovoiteen löydettyäni pitäydyn siinä tovin, mutta käsi- ja vartalovoiderintamalla olen paljon kokeilunhaluisempi.

Tiesittekö muuten, että iho tavallaan turtuu rasvoihin, jos samoja käyttää liian pitkään. Näin ainakin lääkäri on minua ohjeistanut. Siksi olisi hyvä aina välillä vaihtaa rasvoja, jos niistä haluaa mahdollisimman paljon hoitotehoa irti. Näiden rasvojen jälkeen on kuitenkin suuri houkutus todeta, että ei se vaihtamalla parane.